this new life....

huh.....(dengan nada lega)..haha
ok2..skang baru nak update blog aku nih..yang dah penuh2 dengan segala kuman+bakteria+sawang2 dan sebagainya..huhu
fyi..baru tadi aku abis medical check up kat IIUM Medical Centre..
lame gile tunggu..dari pukul 8.30 aku datang..pukul 11.30 baru siap..
naseb baek dapat sesi yang pertama..
dapat abis awal sket..haha..petang ni bole la tido..haha

ok..skang nak citer dari start aku daftar kat CFS IIUM PJ ni..
23/5 aku daftar..untuk students engin kena daftar pada sesi petang..so agak cowded la petang tuh..mane taknye..students engin je da 1018..
onthat day..before aku ke pj..aku overnite kat rumah mak long aku..kat bandar baru bangi..seksyen 4tambahan..
so pade hari sbtu=23/5..pukul 12 dah bertolak dari bb bangi..agak jam lah..
sebab kan weekends..bese la tuh..pukul 1.15 da sampai pj..memang penuh..
susah giler nak carik parking..tapi alhamdulillah..dapat park dekat je ngan tempat pendaftaran iaitu kat Mahallah Umar Al-Khattab 1..
then pergi lah daftar..untuk muslimat kat Al-Malik Faisal Hall@AMF...
masa daftar hari tuh..jumpe lah balek budak2 kisas..izzul..zaim..nafis..dan laen2..
happy gak lah..coz ramai budak kisas dapat UIA ni..kalo muslimin 15++..
and muslimat wallahua'lam..

habis daftar..dapat kunci bilik..bilik aku kat Mahallah Umar Al-Khattab 2@Mahallah Aisyah..dulu mahallah ni untuk girls..tapi dah tuka untuk boys plak..
ok lah bilik die..tapi bilik die kecik lagi dari kisas..haha..
satu bilik 8orang..tapi bilik aku skang baru ade 4orang..waiting for the 2nd intake maybe..
but aku harap bilik nih kekal 4orang gak lah..memang best2 lah budak2 bilik ni..haha

antara budak2 bilik aku..syahmi(sbpi gopeng)..hafizi(sbpi gopeng..syabab(sma al-ehsan)..
dua orang budak sbpi gopeng ni fanatik giler ngan nasyid..haha
so aku ni layan jela..haha..aku ni agak minat gak lah ngan nasyid..huhu

so banyak sangat lah taklimat masa taaruf programme ni..agak bosan..
haha..mampos aku kalo komiti taaruf bace statement nih..haha
briefing pasal disiplin..finance..department2 yang ade kat cfs nih..and so on..
and for the whole taaruf programme week ni..kitorang diwajibkan pakai baju kemeja putih..
memang agak sengal dan menyusahkan..haha
rasa cam balek kisas balek..pakai baju putih ngan sluar slack..haha

few days ago..there's a cultural nite..and group yang dijemput adalah Dewangga Sakti..ex-uia..memang bosan..haha..seperti ape yang matyan tulis dalam blog die..haha
lagu2 yang diperform lagu2 80an..haha..style2 camtu lah..haha
program start pukul 8.30 malam..and abis dalam pukul 11malam..
and then proceed ke masjid kolej islam malaya to perform isya' prayer..
and one thing..akh anas mazli..ex-kisas SPM 07..is the programme assistance..the 2nd higer post in the programme..and die gak adalah presiden kepada Engineus..hebat giler..
aku harap aku dapat pegang jawatan dalam persatuan tuh..haha..giler jawatan akuh..hahaha..cam layak je..huhu...
huraian pasal die lebey sket..haha..
sebenarnye nak cite laen..die buat teguran kat budak2 uia nih..including myself..
da lame tak kena camni lepas abis form4..haha
die pesan jage muamalat(budak2 ni kate bank muamalt..siot giler)..tutup aurat kat floor and dalam bilik..dan macam2 lagi lah..huhu..
rase cam kene time liqa' almulk time form4 dulu..haha..insaf2..

malam tadi ade closing ceremony for the taaruf programme...
sepatutnye program start pukul 8.30malam..tapi anda sendiri tahu janji melayu camne kan..hahaha
ade fews aktiviti..bai'ah session..nyanyi asma alhusna..lagu fs yang agab best..best lah kot..haha..ala2 nasyid sket..tapi masa tuh..aku dok layan lagu dalam hp je..haha..and at time i knew the main use of the earphone..haha
and the most weird..ade sorang maskot yang pakai logo uia..berlari2 sane-sini..
da macam orang gile..haha..agak lawak lah..haha

pagi tadi baru je abis medical check up..
and one of my roomate balek umah die..haha
so tinggal lah kitorang 3orang kesunyian dalam bilik 109 nih..hahaha

untuk test arab, bi and fardhu ain..ok la kot..
target aku..arab dapat exempted..bi level 5 or 6..and exempted untuk fardhu ain..
plan to studies for one and a half year..insyaAllah..

and maybe esok kitorang akan meng'explore' kawasan PJ nih..
and aku ingat nak tengok citer Syurga Cinta tuh..cam best je..haha..
roomate aku lah yeye promote filem tuh..haha

so maybe this week akan start blaja..nak asah otak aku ni yang da tumpul nih..haha
pray for me so that i can do well in my studies..insyaAllah..
2jun ni..senior2 dari goombak akan datang untuk citer tentang kos2 yang kite akan belaja time kat gombak nanti..just one thing aku nak tanye..its all about aero..haha

ok lah..setakat ni..nak gi solat jumaat..huhu
and maybe after this aku akan upload pixca2 kat cfs ni..insyaAllah..kalo ade mase and mood nak online..haha

wallahua'lam~~~

18 coretan ikhlas oleh kamu:

amiR muJahiD said...

huhu...
Dewangga Sakti???
cam nama dukun jer...
haha...

bank muamalat???
mmg siot r kwn2 ko...
haha...
lek ar...
bru kna tegur sket...
blom liqa' muhasabah lagi...

fadhli said...

nama dukun???haha
bole la tu..huhu

bkn pe..diorg xtaw..huhu
xpe2..baru belaja..
drpd xtaw lgsg..btol x??

Datin Paduka Bokbong said...

selamat study!
=))

Lyla Muhamad said...

aku sokong kau ! tym cultural nite bapak bosan =.= HAHAHA .

yg paling best ms wt 'ombak beg' tym closing ceremony xDDD

eh jap , syahmi roomate kau tu pki spek ke ? dia duk mn ek ? mcm knl ....

-syahirazmi- said...

wahh...afiq2!!!

seronoknya anda!
selamat belajar...:D

fadhli said...

to datin paduka bokbong:

yeye..study!!!hehehe
trimas ye...huhu

fadhli said...

to lyla:

ade gak org yg sokong..haha

tyme ombak tu???
hmm..ok la..hahaha

syahmi roomate aku tu mmg pki specs..nape??kenal ke..
name die syahmi ibrahim..

fadhli said...

to syahirazmi:

mestilah seronok!!hehe
ko cmne kat matriks??
stdy ok kan??
stdy leklok...

nadiahfatihah said...

haha..gile la afiq..
sronok bace post kau..
agak stuju dgn komen utk taaruf week..
wehh..ade comittee do dlm nih,,.
hahaha!!!!
abes la kau..
anyway..aku mahallah khadijah..

fadhli said...

haha..ade ke komiti dlm nih??
xpela..aku jujur..huhu
xmaw ngumpat..hahaha

ImaZahra said...

waa..betul betul. sangat la bosan waktu culture night tu..

btw, tgk a citer syurga cinta tu.
best best;)

same same berjuang la ye di cfs iium pj tu;)

cik k0ala said...

salam.

ha, kantoi! =P

nwy, all the best in studies later. guna peluang ni sebaik mungkin =)

Anonymous said...

assalamualaikum..
ya akhi,ana slh sorg komiti taaruf week..ha..kantoi!!!
tp xde ape la,asal kitorg plak nk marah..
prgrm brfg sume tu bkn ktorg yg organize,phk ptdbrn uia sendri buat..
ktorg komiti ni juz tlg aturkn korg spy sume bjln dgn lancar..
every year brfg tu mmg wjb ade,tym ktorg dulu lg boring kot.tp lyn je la..
tp ade benefit jgk,dpt mgnali cfs dgn lbh dkt lg...kalo x msti kte blur..wallahualam~

fadhli said...

to ima zahra:

syurga cinta??
insyaAllah..huhu

tp beli dvd jela kot..haha

fadhli said...

to cik koala:

kantoi??xpe2..xkesah pun..
berani kerana benar.takut kerana salah..haha

insyaAllah i'll do my best..
doakan ana..

fadhli said...

to anonymous:

komiti taaruf ke??haha
ha..yg ni baru kantoi btul2..huhu
ana mintak maaf..tp ni sume pendapat ana je..huhu

yg psl briefg tu mmg bosn..bak kate akh..layan jela..haha

mmg btol2..briefg tu ade membantu sket2..tp da mmg adat kan sume bnde camni mmg bosn..huhu
tp kalo care penyampaian baek..msti mendpt sambutan..huhu
sekadar pandangan..

cik k0ala said...

Eheh im also one of the committees lah , kantoi jugak tu =P
Sy akan usulkan ke meeting abt your opinion tu. hehe

Malas nak bebel panjang. Sekarang ni what you need is facing the future.

again, All the best dude =)

fadhli said...

haha..xpayah la kot..haha
sekadar opinion yg xmembina..huhu

facing the future??
yeah..i'll try the besttttt..