study..perlukah???

based on abeve statement..
what's your opinion???
haha..soalan bodoh kan??huhu
haruslah...eh2..bukan2..wajiblah..
kita kan dituntut untuk menuntut ilmu..
dengan ilmu lah Allah akan tinggikan darjat kita..insyaAllah..aminn..

soalan di atas tu..sebenarnye berkenaan dengan English Placement Test(EPT) dan Arabic Placement Test(APT)..
perlukah aku study untuk menghadapi test2 tersebut..
and aku rase memang patut aku study gak kot..haha
and fyi, both test will affect my study's duration..
tempoh sebenar maybe dalam satu tahun setengah..if and only if aku dapat exempted dalam test2 tersebut..huhu
kalau tak..aku akan habiskan study aku di CFS tu dalam dua tahun..huhu..lame seyh..
na'uzubillah..
so..malam ni aku nak study dan juge hari2 berikutnya..
insyaAllah..korang pun bagi lah support kat aku..
fyi..aku slalu belaja ikut mood..so..kalo aku belaja time aku takde mood..
maka satu hapak pun takkan masuk..haha
doakan aku moge sentiasa ada mood untuk study..

so..tonight..i'll open the book(s)..untuk buat revision balek tentang ape yang di belaja sepanjang aku belaja arab nih..huhu
blog will not be updated until.............don't know..hehe

wallahua'lam~~~



6 coretan ikhlas oleh kamu:

*ika* said...

gile kesemangatan anda wat revision...
seyes saye sungguh malash walopon saye sdar akan knyataan itu...

btw, ade lg 2 test...
1 is computer n lg 1 al-quran..
adesh!

fadhli said...

utk mase depan gak..huhu
terpulang pada diri masing2..ok?huhu

utk 2test lg tu..
comp agk cuak sket..
cz xtaw die nk test pe..haha

milimilo said...

gudlak ye utk apt n ept...ept tu argumentative essay..try la practice ok :) kalo apt, mcm soalan pmr je

FaRaWaY said...

mood..mood..mood~datanglah mood..fuuuhhh3~

fadhli said...

to milimilo:

insyaAllah..
argumentative essay?ok2..
apt tuh..cm pmr ke??haha
ok2..pape pun kene stdy balek..huhu

fadhli said...

to faraway:

a'ah..
Mo0d...oh m0od..datanglah kamu~~~~
haha