PASUIAM PJ

Assalamualaikum
macam yang korang sume taw..and pade sape2 yang tak taw..buat taw2 jela..haha
ok2..aku story balek..
aku dapat continue my study ke Pusat Asasi UIA di pj..
so hari ni plan nak jengah2..intai2..usha2 cfs uia tu..
agak pening gak lah untuk pegi ke pj tuh bagi orang melaka sejati seperti aku nih..haha
so ngan bantuan mak long & abang yazid, my cousin..diorang tunjukkan jalan ke cfs tuh..

pagi ni bertolak dari melaka..
mula2 abah drive..then abah bagi aku drive dari pedas/linggi sampai ke bandar baru bangi..haha..best2..tak boleh speed lah..abah marah..haha
umah mak long aku tuh kat seksyen 4tambahan..
then lepas zohor pegi umah orang kawen..tapi bukan umah pun..
die buat kat dalam dewan bangunan pkns kat bb bangi..lepas makan terus ke pj..
dalam 45minit sampai ke cfs tuh..
1st impression..cantik arh!!!
masuk je..haha..burok giler bangunan Mahallah Umar Al Khattab 1..sori kutuk..huhu
yang aku tengok..blok asrama untuk muslimat je cantik..cantik giler..sedang direpair..
jauh beza ngan asrama muslimin...untung korang sume..huhu

untuk kemudahan pelajar..yang aku nampak ade 2 mesin atm..bank islam and cimb..naseb ade cimb..aku dah la gune cimb..huhu
banyak cafe kat situ..untuk solat..maybe semua akan solat kat Masjid KIM tu..
bas uia ade 3..yang aku nampak kat situ lah..sume saiz ade..besar..sedang..dan kecik cam bas mini kat klang tuh..haha
mostly bangunan kat situ adelah bangunan lame..so agak uzur lah..
tapi still safe lagi kot..sebab takde lagi kes orang mati kat situ..haha

aku singgah kat cfs tuh dalam 1/2jam je..kebetulan hari nih hari untuk pelajar2 balik..
so agak sunyi dan aman lah..tenang je..huhu
kat situ ade padang ragbi..bola..takraw..tu jelah yang aku perasan..
tapi kenapa takde court basketball?????arrgghh!!!tak bole diterima...huhu..sdey btol la.
kat sini senang nak dapat bas..yang aku nampak tadi..ade metrobus..rapid kl..
based on my cousin's wife..bas ekspres kene naek kat Pudu..naseb da ade pengalaman..
ok lah..ni jela gambar yang aku dapat snap..
sori coz kualiti agak low..sebab aku gune camera hp aku..juz 3.2meg pix je..huhu

p/s:baru aku perasan..tapak lame Kolej Islam Malaya(KIM) rupenye kat situ je..and universiti malaya dekat seblah CFS je..haha..so sape2 yang dapat PASUM nanti..bole lah kite kuar jalan2..hehe..jalan kaki je dah sampai..



entrance to CFS IIUM PJ

banner untuk ta'aruf programme..


Dewan Al Malik aL Faisal..tempat untuk daftar..


padang bola and ragbi


Mahallah Khadijah 1 for muslimat


Mahallah Umar Al-Khattab 1


Mahallah Umar Al-Khattab 1


banting for our ta'aruf programme..ade dimana2 saje..disetiap tiang lampu..semangat sungguh!


Masjid Kolej Islam Malaya..tapak asal KIM di Pj before pindah semula ke Klang


entrance..tempat jaga@guard

so..korang dapat tak gambaran awal tentang CFS nih?? bagi budak2 yang bakal masuk ke sini lah..so sape yang tak masuk ke sini..sila lihat2 saje..anda tidak perlu ke sini..huhu..
hanye ini aku dapat bantu..minta maaf kalo ade kutuk2 cfs nih..haha

wallahua'lam~~~

10 coretan ikhlas oleh kamu:

milimilo said...

xambik ke gambar pak guard dkt dpn pagar tu?bile dah masuk sane nnti, pak guard tu mmg korg wish xnk terserempak la..sbb mesti ade je bnde xkne..hihi :)

fadhli said...

erk??tgkp pic ngan pak guard??
xperlu rasenye..haha

apsl ngan pak guard tuh??
nk saman je ke??haha
jd besfren ngan pak guard la pasni..haha..bodek2..hoho

Naqib Mohamad said...

salam,

dapat course ape?
aku dapat c2 gak...

thanx info yang amat membantu...

aku dr kuching...

fadhli said...

owh..dpt ko stdy oversea..
best2..haha

aku dpt kos engin..ko?

syara said...

aku tawu mesti k0 suke ngn pdg ragbi uh en?hak3..

~Ms. Iva~ said...

wah.. tq2 for the pics..
tp aku kat nilai..

seb baek la taaruf week tue brape hr jer..
25-27 kan..?..
huhu..

owh yerk, btw, aku hrp ko study blk arab tue utk test wkt taaruf nnt sbb org kate ssh..

hahaha..

fadhli said...

to syara:

aku krg berminat kat pdg ragbi..
juz aku mencari2..
kat mane court basketball????
tidakkkk!!!!hahaha

fadhli said...

to alia:

owh law kat nilai ea??
tataw lak aku..

yeah!!maybe 25-27 je..
da dlm banner tuh tulis camtu..

yg apt tuh mmg aku ade dgr mmg ssh..
die test insya skali..huhu
mmg kene stdy blk..

*ika* said...

wah..sye juge ade melawat uia pj..
tpy kejap je la..
sbb patu na rush p nilai...

kte nye kampus kt nilai pnye..
anyway gudluck yerh..
da prepare sume k?

fadhli said...

to ika:

owh..kat nilai ke campus awk??
amek kos pe ea?

sume da siap da..
tp xpacking baju je..huhu
ngah semangat nih..haha