expect the unexpexted!

ok2..skang nak citer aktiviti lepas pegi CFS tadi..
oleh kerana mak long aku suke sangat pegi jalan2..
so die pun bawak aku and abah ke putrajaya..
die nak ajak minum2..
than i thought die nak bawak kitorang pegi alamanda ke..
aku tengok jam da kol 5.00ptg..
asar blum lagi nih..nak solat katner nih..
lastly diorang bawak pegi ke Masjid Putra..
rupenye masjid tu in renovation..
plek btol..setiap kali aku pegi masjid tuh mesti ngah repair..hhuhu



bangunan pentadbiran


Persiaran Perdana Precint 2@3

and one thing aku tak paham...
kenapa tempat wudhu' mesti diasing2kan???antara VIP and orang biase cam saye nih??
kirenye taraf diorang ni sangat mulia ke??bajet bagos sangat..
mulia sangat ke??maqam korang tinggi sangat dari kitorang???
sume manusia same je la weyh..sume berasal dari setitik air mani gak lah..
ingat korang berasal dari setitik MONEY ke???adoii..
ntah2 air yang diorang gune untuk wudhu' tuh air yang difilter kot..haha
yang bias2 jueh ni gune air tasik buatan tuh kot..haha
bile la nak berubah..tak paham langsung..
kalo tempat solat pun diasingkan..memanglah..bengong!!!
maybe diorang muslimat kot..huhuhu
maaf..teremosi sikit..huhu



bangunan ape ntah..maen snap aja..haha

lepas abis solat..
lepak2 jap kat area bendera2 tuh..
then pegi la pulak ke bangunan Istana Kehakiman tuh..
cadangnye nak relaks2..



inilah Istana Kehakiman


keta idaman aku -swift- kat depan tuh mak long aku nye..jeles~~~

tetibe..tanpe dirancang jumpelah cousin aku..yang duk di Tg Malim..
die keje kat Proton City tuh..tapi wife die keje kat Putrajaya..memang kebetulan..huhu
so sembang2lah kitorang..dan aku diajak ke rumah die bile time cuti nanti..
umah die kat precint 18..btul ke aku eja??haha



and again..tak taw bangunan pa..huhu

ana(my niece) plak berlari2 kat ats rumput2 yang sangat chantek itu bersame daddy and mummy nye..chumel sangat Alya Raihana..baru setahun setengah..
kasi promote sket sama die..
nanti die da besar tunjuk blog ni kat dia..huhu



inilah Alya Raihana-my niece-chumel kan??with her mom, kak Faizah

then kitorang pun proceed ke Taman Warisan untuk minum petang..
dari 2keta jadi 3keta..haha
aku minum ayaq tembakau laici..ehh..silap2..tembikai laici..hehe

lepas abis minum..kitorang pun balik lah..
cousin aku yang duk perak tuh..balik uma die kat precint 18 tuh..
and aku and mak long aku separate..
make habislah lawatan yang agak diluar jangkaan nih dan diakhiri ngan pelangi2 yang indah serta pemandangan sunset yang amat indah..huhu



angle pic pelangi yang disnap amatlah chantek even hanye disanp dari dalam keta..hoho


nice sunset..highway view..haha


wallahua'lam~~~


12 coretan ikhlas oleh kamu:

milimilo said...

same la..kete idaman swift gak..lg suke name istane kehakiman yg lame POJ..heee ;)

syara said...

ntk darah vip macam aku ngn darah biase mcm ko uh memang tak samee..

harap maaf wahai inche..hak3

fadhli said...

to milimilo:

owh yaka??
POJ tuh stands 4 palaca of justice ea?
huhu

fadhli said...

to syara:

demikialah org yg xsedar diri..
haha..sori2..
aku krg suke kat bnde2 cmni..huhu

serunaiklang_91 said...

hahaha..best ah post ni...huuh

~cik zue~ said...

emo btol pak cik ni tules..


waa.. palace of justice!!
aku dulu berangan nk keja situ..
tp.. skrg dh amek archie.. kah33


hailoh~ dari cfs iium pj ke um.. 5 minit naek bas.. MALANG btol aku!!

eyh2.. nnt duk sana.. jgn lupa mandi yaa.. kalo tak.. aura busuk ko sampai pasum. mengganggu ketenteraman aku jaa!

p/s.. eyh2 ko TAKLEH marah aku.. krg jatuh saham.. muahahaaaa~

una said...

grand kan POJ..
heee

Abir Abhar said...

singgah2

fadhli said...

to zue:

emo??skali skala..haha

ko nk keje kat POJ tuh??
err..cm xlayak je..haha
jokin'..

ok2 aku xmarah..tp yg penting ko kene slalu jual r saham..hohoho

fadhli said...

to una:

grand ka??haha
tataw pun..
g putrajaya pun sthn skali or 2x or 3x or xpegi lgsg...haha

fadhli said...

to abir abhar:

sile singgah slalu..hehe

izrin_anis said...

waa..baru taw tmpat wuduk pun nk men asing2..
owag kampoG cm aku xtaw mende2 bndOr nie..lalalala~