sinopsis GPDP ku...




assalamualaikum
salam pembuka bicara
salam yang saling mendoakan sesama muslim

post kali nih nak citer pasal program gpdp semalam..
program yang wajib sume budak2 cfs kene pegi..
10% untuk markah FIM..
untuk aku..wajib kene pegi woo..coz sem nih aku amek fim..huhu
overall ok lah..best pun ade..yang tak best pun ade..
sape yang pegi..die taw la..

gpdp kitorang kalo nak compared ngan gpdp budak2 uia laen..
agak berbeza sket kot..coz kitorang nyer gpdp buat dalam satu hari je..
suke pun ade..tak suke pun ade..ntah ler..huhu
gpdp nih start awal pagi..dalam kol 8.30 camtu..
dan malam sebelumnye tido kol 3pagi..sembang punye pasal..
haha..pagi tuh start ngan talk 1 and talk 2..
sume pasal patriotisme..aku pun da bosan tengok bende2 camni..
but sumthin dat suprissing me..ada satu video tuh tayang pasal parti2 politik kat malaysia..
bile sebut name umno..sume pakat diam..tapi bile sebut je PAS..sume tepuk tangan n bersorak sakan..
haha..obviously..tak maw citer..korang paham2 lah...hehe

petang tuh lak..ade group dynamic@ldk..
sadly..aku dalam group special case..disebabkan aku tak datang last week..
aku kene masuk dalam group sume budak2 pompuan..wth?!!..adoii..
sabar je la..huhu..
mostly members group aku sume budak nursing..n 2orang budak medic..
n boys yang ade dalam group tuh ade 3 orang je..3boys vs 20+ girls..
imagine that..hohoho..

petang tuh ade group dynamic..
n kitorang kene lukis kambing..??!!bole saje..hehe
ade ke patut fasi kate aku nye kambing ade kacukan unta..then die cakap cam pokemon pun ade..haha..taw la aku tak reti lukis bende2 camni..huhu
then ade senamrobik lak..ala2 malaysia lak tuh..haha
zapin+silat+etc...sumazau pun ade..haha
korang rase aku buat tak???haha..never n ever aku akan buat..haha
sengal semacam..plek2 saje..video yang die tunjuk pun macam~~~
erghh!!!haha..
part malam lak..agak best dari petang tadi..huhu
tapi pas maghrib aku dapat tido lbey kurang setengah jam..haha
penat giler..da la ngan tak cukup tidonye..

malam tuh ade aktiviti susun cawan lah..kayu balak lah..balut2 tisu lah..
untuk aktiviti susun cawan..aku duk relax je..
sume gurls je yang buat..hehe
untuk game kayu balak..ni la game yang paling bosan n ntah pape..
n aku pelik..tetibe je ade sorang girl nih tanye aku..

"ko skola mane?"
aku pun jawab la..tapi why???????
truk giler r malam tadi..sosial gak r..huhu(hahaha)
n tetibe je..ade sorang dak nursing nih..die ni duk sebelah aku..
then tetibe die cakap.. "eh2..jom candid2.."

hey..i'm not dat kind of person oke...aku pun menolehkan muke ku ke arah laen..huhu
agak skema ayat ku ini..haha

~~jual mahal sket..haha~~

dalam group aku tuh ade la sorang due yang cute2..hoho
tapi..tak mahu lah..haha
i've got my choices..hehe
tapi............
uh!juz forget bout it..huhu
abis suda sinopsis gpdp akuh..hahahaboyemo
tak taw la bagi korang(dak2 cfs) rase gpdp ni camne..
tapi bagi akuh quite oke la..+ve thinkin semata2..huhu
nyesal gak lah..tak dapat snap banyak pics group aku.
sume disebabkan majority members are girls..logic gak lah..hehe

ni ape yang sempat dan 'bole' aku snap..huhu


boys members..and certain girls yang sibuk2 nak interprem..sengal~~~
from left : ikram, hanif, aku


aktiviti tisu gulung..boys jadi tukang tengok dan photgrapher..haha


aktiviti kayu aka kene wat bridge yang lurus melurus..
tapi pompuan nye pasal ada banyak pusing2..haha

pas aktiviti tisu gulung..bersepah ngan tisu je..membazir tol..huhu
n tak pasal2 diorang baling gulungan tisu yang da koyak kat aku..hampeh tol


time aktiviti susun cawan..aku tak join pun..sume sisters yang buat..


ketua2 kumpulan..aku malas pegi depan..aku suh kawan aku..haha

video
graduating from gpdp..haha
baling tisu..bukan baling topi graduate..haha

itu saje dari aku..
wallahua'lam~~~






p/s:nasihat aku sket..pada sume pompuan yang bertudung labuh kat luar sane..sile jage adab anda sesama lelaki..anda bertudung labuh menunjukkan anda mempunyai pengetahuan agama yang cukup..tapi cara pergaulan anda melambangkan even pompuan yang bertudung labuh pun buat camtu..inikan pula pompuan yang bertudung ______(anda sendiri jawab)..aku tengok pun da naek nyampah dah..pakai tudung labuh..tapi perangai..masyaAllah..kesian kat pompuan2 yang bertudung labuh..diorang yang kene..mane girls2 yang da taw kenapa kene pakai tudung labuh..istiqamahlah..and sebarkan kepada kawan2 antunna..antunna juge akan mendapat sahamnye kelak..insyaAllah jika ikhlas kerana Allah..
bukan nak kate diri ini baik sangat or so on..tapi hanya menegur..jika terdapat kesilapan pada diri ini..tegur je aku..aku tak kesah..ilmu tak banyak mane pun..

12 coretan ikhlas oleh kamu:

~Ms. Iva~ said...

cis.. penat2 aku wat ayat power..
sengal giler arr ko nie..

entah ape yg aku tulis td..
GPDP ko ngan aku lbh kurang jer..

ko nie pun agak2 la.. ktk bdk pompuan kow2 punye..
hahaha..
kalo diorng bc, mampos arr ko..

kahkahkah..
btw, asal ko x kena gulung arr ngan tisu tue.. haha..
mcm bdk pompuan jer yg maen sume LDK..
org offer candid pin pun x nak..
hahaha..

sian bdk pompuan tue..
ko pun satu.. tolak rezeki tol..
hahaha..

fadhli said...

aku kutuk diorg2 kow2 ke???
bese2 je..huhu

ko nak aku jd 1boy+9girls dlm kmpln yg nk kene gulung ngan tisu tuh..
giler ko..haha
maw bergande2 dosa aku dapat..

xde keje aku nak candid ngan bdk pompuan tue..
xde mase..
tp yg tue rezeki xsedap..
rezeki yg sedap xmaw dtg..kah3

~Ms. Iva~ said...

mmg kutuk kow2 arr..
haha..

siot jer kate rezeki x sedap..
hahahaha..

sengal jer..
ala, kata ade 3 org boyz, korang arr kena gulung..
hahaha..

per punya ketua pemalas.
hahaha.. nak jd invisible ke nie?..
hahaha..

nur.azua.liyana said...

huuu~
kata2 yang agak berbisa.
bagus..bagus..
lalalalaa~

fadhli said...

alia:

kitorang nak kene gulung???
xpayah..
nanti kene raba..hahaha

fadhli said...

azua:

baguslah kalo terkesan kpd anda..
alhamdulillah

Anonymous said...

assalamualaikum ya akhi...
mabruk alaik=)
teruskn dgn mnjga keizzahan kita sbg org yg dbri ksedaran dn kfhmn ttg ISLAM..alhmdulillah..
tugs kita d cfs ni sbg org fhm n sedar,kena memahamkn shbt2 kte yg lain..
sedih tgk keadaan cfs skrg kdg2,jauh dr ISLAM yg sbnr=(..
ISLAM dtg dlm keadaan asing dn pulg dlm keadaan asing...

bha~husna said...

btol la pe yg ko ckp..
tp an, ak rase..
bdk yg pkai tdg laboh...
even ko tgk tak ok,tp setidak2nye,
dgn identiti 2,dorg ngah berusaha nak jage diri ngan pakaian~
cube ko pk,ngan tdg labuh...sorg pmpuan 2 akan rase malu kan nak wat mende2 yg tak elok..jd itu ley membantu...jgn kerane nila setitik,rosak susu sebelanga~
tp pape pon..nasihat ko mmg baek tok sume...k tq..

fadhli said...

anonymous:

insyaAllah..
sekadar memberi ape yg ade..

fadhli said...

bha~husna:

mmg bagus kalo berusaha menjaga diri dgn pemakaian..
tapi alangkah eloknye sekiranya peribadi juge dielokkan???
tak kah lebih cantik?

tapi cmne plak kalo mmg da tudung labuh..tapi ttp gak wat mnde xelok?
it's useless..

lebih elok..di luar cantik..
dan didalam juge biarlah cantik juge..

bha~husna said...

betol la....
ko doa kan la smoge ape yg ko tgk pd luaran 2...dalaman nye lbh cantik lagi...
pakai tdg labuh,tp wat gak mende tak elok...??
ak rase an,dak pakai tdg labuh ni,dorg cube gak bawak imej yg baik....biase la 2..tak sume nampak cantik kat mate org...

jadi,..doakan la mereka...semoga trs menjaga...luar dan dlm.

ak ske gak care pemikiran ko,tp ak saje je nak komen..hehe..

fadhli said...

haha..
thnx.. i take that ascompliment..huhu

so..same2la kite doakn mereka agar trus dipelihara olehNya..aminn..