CUTI

Assalamualaikum
cuti mid sem dah nak habis sudaMySpace
rase macam sekejap je
yela kan..dunia akhir zaman..semua benda berubah
sikap manusia yang semakin berubah..dari baik ke jahat..nauzubillah
dan ade jugak dari jahat bertukar baek..alhamdulillah..moga kita semua berada dalam golongan tuh..aminn..

cuti kali nih..kecoh dengan virus selesema b**i/h1n1..
banyak universiti yang kena tutup/cuti demi menjaga keselamatan pelajar..
ade yang sepatutnya tak cuti..dapat cuti..sukela mereka tersebut..
bergembiralah anda..huhuMySpace
tapi yang tengah cuti ni plak..da nak masuk balek..
macam biasa..pegi kelas..n etc..
alhamdulillah kat cfs pj nih takde lagi sape2 yang kene virus2 or symptom2 kene h1n1..
lega rasenye..tu pun masih ade insan yang masih tak bersyukur..
masih yang tak ingat padaNya..lupe akan tanggungjawab mereka..
ape yang kite boleh buat???MySpacehanya mampu menasihati dan menasihati..
or lebih spesifik--amar makruf nahi mungkar--mengajak kepada kebaikan dan mencegah daripada melakukan kemungkaran..insyaAllah..MySpace

hari ahad nih da kene balik pj..rase cuti seminggu nih ibarat cuti weekend..huhu
biasalah..manusia..ape yang cukup??semua bende tak cukup..huhu
cuti seminggu nih boleh dikatekan melekat kat depan laptop je..study ade gak..just mase lebih dihabiskan dengan menghadap laptop..menyesal tak gune dah..
hari satu next week ade exam FIM--Basic Themes of Al-Quran..
dalil2 tak hafaz habis lagi..aduhhMySpace..dah lah tak dhabit..huhu
moga diberi kemudahan dalam proses pembelajaran..amin..
tutorial 2 maths tinggal sket je lagi..tuh pun untuk soklan yang tak paham..
yela..tak masuk kelas 2hari..so tahap kefahaman tentang subtopic tuh agak kurang sket..
alhamdulillah time exam boleh la jugak buat soklan tuh..even ade careless sket..heheMySpace

cuti nih ade beli 2 buku baru..
"Soal Jawab remeh-temeh tentang AKIDAH tapi anda malu bertanya", " Majalah I" and buku "Bercinta Sampai ke Syurga"..buku ketiga nih..kawan aku la yang suruh beli..
die nak bace..tapi suruh aku beli..adoii...takpe2..
tapi untuk versi yang pertama "Aku Terima Nikahnya" dah habis..
memang best seller..author die Ustaz Hasrizal@admin saifulislam.com..
versi pertama memang agak sesuai untuk remaja macam kite..rasenye la..hehe
tapi untuk second versionnye...entahlah..haha
actually aku suke kumpul buku..kalo nak kire harga buku2 yang aku dah beli nih..
boleh la kalo nak dapat satu henset 1st hand yang baru..yang lengkap sume features..hoho
tapi nak bace..agak susah sket..huhu
takpelah..janji ade usaha..hehe..ade gak la bende nak bace bile bosan2 nanti..

skang nih masih dalam usaha untuk menghabiskan citer Chuck--series story..ade 2 series
citer nih agak best..citer2 spy..intersect man..it's all about a man that knw all the country's secret..who can intersect all the government secret..so he's kinda very valuable thing to the US government..ade la part cium2 sket..biasa lah kan..citer barat..heheMySpace
so ni memang genre favourite aku la..
oppss!!!!i mean bukan part nih oke??huhuhu...betulkan kefahaman anda..
I LOVE CRIME STORIESMySpace+SPY2 THING...hehehe
agak membazir masa gak la..hehe..sebenarnya..ade lagi movie dalam external aku nih..
tak terdaya nak habiskan..haha..
kalo nak tengok pun..time malam weekend..yang mane mase yang agak berbaloi untuk study tapi di salah gunakan untuk tengok movie..hahaha
bukan ape..untuk release tension je..hohoho

da lah kot..da panjang dah post nih..nanti panjang2..ade orang tak maw ace..
tak larat kononnye..hahaha..sape2 yang bace sampai habis..
i really appreciate it..huhuMySpace
overall..sume nih happened dalam cuti aku..hehe
so..untuk student2 yang masih bercuti..gune masa cuti ade yang berbaki dengan aktiviti yang berfaedah..huhu..
wallahua'lam~~~
MySpace



8 coretan ikhlas oleh kamu:

najwa hazirah halmi said...

mcm besh jer 'AKU TERIMA NIKAHNYA' tuh....
pinjam..?
hehehe~

*berjayer abeskan smpai ke akhir entri...=p

Anonymous said...

you'll never walk alone........

fadhli said...

najwa hazirah:

nk pinjam??blum bli lg..huahua

thanx for finish it..huhu

fadhli said...

anonymous:

you'll never walk alone??
fan michael jackson ke??hohoho

are u want to go throuh this world with me??hehehe

Z@_M4uzAN said...

hahah..cuti da nak abeh, xrse ape un smnggu~

lpe dol nk ckp...nandos x sdap ar~

fadhli said...

zaem:

taw xpe..
aku rse cmtu gk..haha
xpe2..nnti org tnye sdap ke x..
aku ckp la xsdap..hoho
sbb aku da rase..

~Ms. Alia~ said...

cuti x gaya cuti pun..
smgg rase mcm 2 hr jer..
kejap sngt...

hoho.. bile la nak cuti nie..
waaa~..

fadhli said...

tunggu cuti raye..haha