di sini segalanya bermula~~~~

Assalamualaikum
lame aku tak update blog...ade la lebih kurang seminggu lebih...
lame tuh..macam2 bole berlaku..huhu
kalo reply comment pun aku reply gune pc kat library..
ini disebabkan gara2 laptop aku buat hal...
ni pun dapat online lepas aku buat pape ntah kat laptop akuh..
tu yang jadi agak 'sehat' sket..haha

la ni aku nak habaq mai sket tentang ape yang aku buat kat cfs nih...
kelas dah start..and it was so best..coz i love math..huhuhu
for this semester aku kene blaja satu core course je..that is mathematic..
kalo nak dibandingkan ngan kawan2 aku..aku la yang paling relax..haha
tapi...berita yang amat mengejutkan aku...ari jumaat lepas..
aku pegi kat softboard kat depan engineering department..
and aku nampak satu notice.."for these student u are required to take FIM in this semester"...
wth??!!
maka makin padatlah aku punye jadual yang sememangnye sudah padat..aduhhh~~~

untuk maths...5hours per week..and bi 16hours per week..and ditambahkan lagi dengan FIM..3hours per week...korang bayangkan lah camne....huhuhu

name lecturer aku untuk maths..Madam Dayana Ibrahim..the author for book Mathematics for Matriculation...
and lecturer untuk grammar class..Miss or Puan Nafilah..lecturer nih tak benarkan setiap pelajarnye panggil madam di luar dan dalam kelas...hanye dua gelaran tuh saje yang dibenarkan...and lecturer ni agak strict gak la...
untuk kelas bi..ade 4kelas...grammar--writing--reading--listening/speaking...
so antara sume tuh..aku penah belaja satu je..tu pun 10minit je...hahaha
sebab untuk kelas laen..takde lecturer...
sebab untuk batch kitorang agak ramai..so group pun banyak..and akan ade certain2 kelas
yang takde lecturer pade mase skang..termasuk kelas aku..huhuhu

duk kat cfs nih..aku rase berat aku semakin bertambah..tataw lah bape berat skang..
coz amse medical check up dulu..berat aku 61kg...maybe skang da 63kg kot..hahaha
makan 3x sehari..ade orang kat intec makan sehari sekali..haha..so aku pun gelakkan die..hahaha
and aku rase aku taw ape sebab die..rutin aku kat sini..makan..study..tido..tido..dan tido..haha
and exercise secara tak langsung..iaitu naek bukit dan naek tangga..haha

skang nih kawan aku tengah bercerita-wara pasal citer ade budak cfs mati thn lepas..yela kot...kalo tak silap...
aku nak tulis nih pun terus hilang idea...
potong line btul la SYABAB ni...
ok la..aku dh takde idea disebabkan citer shabat sebilik aku nih..huhu
nanti kalo aku ade mase dan mood dan kalo laptop aku takde problem lagi...
aku akan update lagi...
wassalam~~~




p/s:tajuk post ni takde kaitan langung ngan post..sori~~~hahaha

6 coretan ikhlas oleh kamu:

najwa hazirah halmi said...

owh...baru masok uia ek??
beshnyer!!!
dak engine plak tuh!!;)

btw, bout ur lecturer xbg panggil madam tuh...
dlu my lecturer pon xkasi kowt pnggil madam,sebab dy kater namer pnggilan tuh sbnarnyer xelok...
tp wa dah luper r aper mksod madam tuh..huhu~

awe said...

tu la pasal..
xde kaitan ngn tajuk

haha..
ape2 pun best bc cite2 korg kt u
aku ni ha xmasuk lg

dan aku dpt tau
ade dak skola lama aku dok kantoikan cita aku dulu2 kt korg
ek?
cis..mmg la budak2 ni
saman satgi

fadhli said...

najwa:

yup bdk uia..nape??bdk uia gk ke??

ade mksd laen ea madam tuh??tataw la plak..hahaha

fadhli said...

hawa:

best dgq citer ktorg??
tape2...nnti citer ko lg best kat oversea..
jgn time kat luaq nnti xupdate blog suda..
ktorg nak taw gk citer psl u kat luaq tuh..huhu

ade ke diorg wat camtu??
aku tataw...maybe kat budak laen kot...
weyh2..cita pe??
cita la sket..haha
aku pun nk taw gk..huhu

Syahiran said...

to hawa:
lek2 la..ahahaha..kawan ko tu mmang bes la..jujur gle cite kat ktoranG~~

fadhli said...

weyh..aku nk taw gk..
mane adil!!!hahaha