Nasyid


Assalamualaikum
okay..short post for this time..
saja nak cerita pasal program nasyid yang aku pergi jumaat lepas..
actually bukan program..tapi

"Anugerah NMI dan Festival Nasyid Kebangsaan"

2 event dalam satu majlis..and ni adalah first time aku pergi event-event camni..hehe
overexcited???taklah kot..roomate aku lagi excited rasenya..heee~~~
aku just pergi untuk lepas tension je..hehe..yela..dah lame tak perah otak dalam physics..
rasa macam first time jumpa physics je..huhu
event ni dihadiri oleh menteri di jabatan perdana menteri, Mejar Jamil Khir Baharom (kalau tak silap), ketua pengarah JAKIM dan Ustazah Mashitah..
and audience yang datangpun taklah ramai sangat..dalam 400++ je kot..

one thing yang aku komen pasal event ni..
background die taklah segempakmana dan segrand anugerah muzik-muzik lain..
and aku pun boleh fikir aku pun boleh buat lebih dari yang ada kat depan tuh...hehe
memang simple..and tak menarik perhatian..bagi aku la sebagai ex backdrop member..

Untuk Anugerah NMI--
1st. InTeam - Allahurabbi
2nd. Nice - Bicara Hatiku(faveret aku)
3rd. Narkiz - Tazkirah
4th. Amar - Kemalikan Damai
5th. All One - Bilal Bin Rabah

Untuk Festival Nasyid Kebangsaan--
1st. Istaiqaza - Sarawak
2nd. Ziyad - Sabah
3rd. tak ingat...

and ni lah first time aku jumpe Amar face to face..duduk sebelah-sebelah..hehe
actually aku kitorang dapat duduk kat sit artis disebabkan cikgu Syahmi adalah member kumpulan Haikal,one of the nominees.
In the end of the ceremony, aku dapat jumpe InTeam juga disebabkan Syahmi dan Hafizi. Diorang ni members dalam Komuniti Teman InTeam, lebih kurang macam fan club lah.
Then jumpe NICE plak. Maen tangkap-tangkap gambar..huhu
Habis semua..pergi makan kat mana entah..tapi area-area Putrajaya gak..then balik rumah Syahmi..pukul 1pagi camtu baru sampai kat Bandar Tun Hussein Onn, Cheras.
Esoknya(sabtu) kitorang balik UIA, ibu Syahmi hantar kitorang. -save duet..hehe-


We with InTeam


InTeam and All One

We again with NICE


2 coretan ikhlas oleh kamu:

syafiqq1991 said...

letak le lagu inteam kat sini.. baru best!

enelda said...

thanks la sebab hadiri festival tu..yang penting kitorang menang Festival Nasyid Kebangsaan 2009..