Holiday Time



Hell!!!
eh2..sori2..Hello!!!hahaha
it's holiday time dimana perkara2 lagho sedang melanda budak2
UIA n UiTM(yang aku taw bdk asasi la) yang sedang cuti final nih..haha(termasuk aku..aduii)
macam cuti sebelum2 nih..bila cuti..kalau takde keje laen..
laptop lah yang menjadi keje nye..hehe

baru2 nih baru survey bag laptop kat PC World..
jenama HP--rm95..tak taw nak beli ke tak..sebab ade orang kate hujung bulan 12 nih ade PC Fair kat KLCC..korang rase aku patut beli ke tak??huhu
aku nak gune style backpack tuh..aku tak nak gune beg sandang..tak best..tak style..hahaha
and aku plan nak beli external 320gb lagi satu..external lame=160gb da penuh ngan lagu and movies..hehe..320gb=rm220..berbaloi???hurmm....ade orang kate yang jenis buffalo adalah external yang the best...wallahua'lam...

yang nih..macam dalca aka amirul asyraf punye
and lagi satu plan..ingat nak tuka gune P1W1MAX plak lah..celcom broadband macam..ntah..hampeh kot..haha..nak download bukan maen slow giler lagi..
ura2 mengatakan wimax nih laju giler la..stable lah..n pape jela..
who got any experience using this wimax?can u please comment sumthing...huhu



next week budak2 uia yang duk melaka nih plan nak pegi maen bowling kat mitc..
ntah jadi ke tak..aduss...tolong lah jadi..aku bosan lah duduk rumah je..haha
tapi..dah lame tak pegang bola bowling maa...step pun da hilang rasenye..huhuhu

skang nih mood berfacebook sudah makin berleluasa dalam diriku(serta kawan2 ku yg laen)..
bila online je..first mesti bukak facebook..haihh..tak taw la nape skang da addict ke facebook plak..dulu blog..haha..kesian blog nih...di anak tirikan oleh bapanya(aku la)..hahaha

****************************************

sekarang mari kita ke ruang berdiskusi yang lebih 'ilmiah'..hehe(ilmiah ke..ntah la..)
dekat uia..selalu sembang dengan kawan aku kat dalam bilik...bila la nak kawen..haha
time tuh la plan macam2..mengalahkan perempuan..hak3
tapi semalam kalau tak silap...aku ade ajukan satu soalan kat facebook...


ramai gak la yang beri respon walaupun kadang2 pendapat yang melencong jauh dari trek yang disediakan oleh aku..nak buat macam mane..aku yang tukang tanye pun join sekali me'merepek'kan...haha
bole klik kat soalan tuh untuk tengok pendapat serta segala yang merepek...
n one more thing...
i've asked sumone..

"bole tak kalo nak kawen awal?"
"hurmm...kawen tuh bole tak salah...tapi ko da ade duit ke nak sara anak orang tuh?keje pun tak lagi..study pun tak habis lagi...nak tanggung makan minum die lagi..diri sendiri pun tak terjaga..."

apakah reaksi anda apabila soalan anda dijawab sebegini rupa...aku speechless terus..haha..ade betul gak jawapan tuh...tapi...
ntah lah...ade yang pendapat..kawen awal dapat hindarkan kita dari couple..dapat pelihara diri dari buat maksiat la..n sort of it..
tapi atas alasan ape yang kita nak kawen awal????hurmm...
bak kate nabil la kan..."Lu pikiaqlah sendiri!"(loghat utagha sket mai)haha

p/s:ini semua hanya soalan semata2..bukan citer aku nak kawen awal ke ape ea...no offense ok!!

17 coretan ikhlas oleh kamu:

~Ms. Alia~ said...

setelah lama blog bersawang..
nak men boling?.. fuuhh.. aku pun dah lama x pegang bola bulat ngan 3 lubang tue.. hahaha..

p/s: kalo men ngan aku, sure ko kalah.. hahaha

Syahiran said...

aku un ade buffalo ministation tu time form4..tp skang da rosak..

fadhli said...

alia:

ala..5ari je pun..haha
kalah ngan ko??bpe highest mark ko??

fadhli said...

matyan:

weyh..laju x kalo transfer file ke external tuh??bese la..laen external..laen speed die kn??
kalo xsilap aku la..
murah ke mahal dowh?

Syahmi Ibrahim said...

komen aku?
psl beg: oke..but pc fair lg byk choice~

external 320gb: oke la..rm220..aku nyer 160gb pun rm220 (tp tu harga tyme aku form 4 dulu..haha) tggu pc fair lg leh dpt kurang..

pendek kate..tunggu je la pc fair..lgpun kt uia de pc fair peh.
2mggu lps bkak sem klu xsilap..

psl wimax~ ha!! pling ditunggu2 oleh dak bilik 109 ukc2!
cpt2 la tuka wimax ek..hehe
(dpt pahala bg org len gne..haha~)

psl kawen?
sume tu takdir..kawen awal ke lmbt~
bk kate org "jodoh telah ditentukan oleh tuhan.kita sbg hambanye perlu berusaha dan bertawakal" ahaha~

CAHAYA said...

santeknya beg laptop tu. try carik Golla pun boleh tahan santek gak. ;)

fadhli said...

syahmi

ok..thanx for da commento..
pc fair kt uia??
xbest..xgrand..haha..weyh..nnti suh r org yg jual game dtg jual kt pc fair uiannti..haha

kes wimax..argh!!lmbt lg kot..kalo celc ni mmg selo gile babeng..baru aku nk tuka..kt gombak la..haha
bab tenet.sume suh aku..huh!!haha

cam pena je dialog tuh..bkn dlm syurga cinta ke??haha

fadhli said...

cahaya

beg tuh mmg chantek..huhu

sajeed. said...

1. aku rase takyah la beli beg mahal2 tuh. baik beli beg sailermoon ke. pokemon ke. digimon ke. alaa, yg beg tarik dulu mase kecik2 ko tiap2 ari bwk gi skolah tuh. then letak span sket dlm tuh. kompem lappy ko baikk punyaa!

2. aku tau. aku tau. aku tau. mesti kes da ade calon kat pj tuhh. kann? kann? hahaha. istikharah laa. (:

fadhli said...

saajidah:)

weh2..agk la..aku g skola xmaen beg tarik2 nih..aku kt skola rndh da terserlah kematangan aku..
xmaen sailormoon,pokemon2 nih..haha

2.ko xtaw. ko xtaw. ko xtaw. xde calun pun..kalo ade pun bkn kt pj..tmpt laen..n bknnye aku nk kawen awal..huhu

Syahmi Ibrahim said...

err..yg psl pc fair kt uia tuh..
org2 die bkn aku handle..aku handle gaming competition je (itupun separuh mati aku pikir cmne)
cit!
klu kt gombak kompem aku xstu blik ngn ko..alamak..
ye la..aku xmmpu doh nk ade berukband2 nih..haha

fadhli said...

ceh..bajet cm handle pc fair je..haha
gaming comp??cm mls je nk join..hehe..asyk cs je..wat la game laen plak..haha
mane ko taw kt gombak ko xsatu bilik ngan aku?skali same..suke ko dpt gne broadband aku..hahaha
ciss...poyo xmampu nak gune berukband konon~~~mmg poyo laaa

husna tawfiq said...

afiq..hr tuh ad jumpe beg tuh n harga dy rm80 jek..da la kaler pink..tapi xbeli pom..

sal kawen lak ea..
huu..
feymes tol soklan tuh ea..

fadhli said...

waa..murah2..tp pink nk wtpe..haha..
too girlish la..hek3
soklan kawen??no komen lah..

. n e y s h a k . said...

sal kwen uhh msti pas ko bca blog nadya ann..

haha !

fadhli said...

aah..haha
congratez..

. n e y s h a k . said...

thnx ! ko ble plak ?? jgn lupa jmput aku oke ! ;DD