Rasukan Ablasa!!!!

Rasukan Ablasa ni tajuk untuk satu filem hantu di Malaysia kan???
produced by prof razak mohaideen right??ok2..



ok now..i want to tell y'all sumthin'..
post ni bukannye nak buat review pasal filem ni pun..haha

'filem' ini baru sahaja berlaku sebentar tadi..lebih kurg pukul 10malam tadi..
ini merupakan 'filem' sebenar yang dialami sendiri oleh penulis..huhu
tadi pegi dinner kat luar..tempat tu depan dengan Taman Bachang Baru
mase makan..keadaan still normal..enjoy dengan cerita Kliwon yang agak tak seram tu
tibe2 je..semua mate pemakan2 direstoran tu tertumpu ke satu sudut..
aku pun agak pelik..ade ape ni?? dan menganggap hanye perkara tidak penting..
dan abah bertanya kepada pelayan..

a:dik..pe pasal tu??ramai je..
p:owh..yg tu..sy kena rasuk..eh bukan..ade sorang udak pompuan kene rasuk..meracau2
a:yeke??what the hell??tadi elok je...<-sekadar mitos saje

kami terus menghabiskan makanan yang terhidang di depan mate..
kerana perut sedang menjerit2!!

p:woii!!makan r..aku da lapau giler babeng nih..adoii~~


ok2..aku faham..bising je..cube sabo sket..
maka aku pun terus melahap segala rezeki yang ada di dalam pinggan..
abis je program makan-memakan nih..dipanggilnye waitress untuk bayar bil..
aku pun pe lagi trus pergi ke 'lokasi penggambaran'..haha
dan abah pun tanye kepada 'producer dan jurukamera2' yang berada disitu..

a:ngapain ini sih??apa yang berlaku??gawat2 nih..


rupenye..sorg budak pompuan tengah meracau2..
dan dia cakap dia nampak seseorang sedang memanggilnye..

adikk~~marilah sini~~huhu~~akak ade gula ni~~<--sekadar penambahan semate2

tapi semua yang 'penonton' 'filem' tu tak nampak pape pun..
aduhh..gawat ini sih..

skip2~~~da panjang ni..haha

abah pun trus meng'offer'kan diri untuk tolong diorang pegi rumah sepupunye..yang mane pandai dalam mengubat perkara2 seperti ini..
mangse sedang meronta2 untuk melepaskan diri..'berusaha melakonkan watak dengan baik'..hehe
namun aku still mengekalkan tahap ke'macho'hannye
(tambah2 je ea..) dengan menganggap tidak ade ape yang berlaku..
dan pelakon terus pengsan setelah di'marah' dengan bberape ayat..sekadar melihat mulut 'pengarah filem' yang terkumat-kamit me'marahi pelakon' dengan membace bacaan tertentu sambil menggunakan limau purut...
dan aku??main2 dengan burung kenari..haha

lepas abis segala proses me'marahi' dan berbual2..
maka abah hantar mangse dan ibunye serta pakwenye
(maybe..) ke rumah..
naseb baik rumah die berdekatan dengan rumah aku..huhu

berakhirnye 'filem' yang 'agak' mendebarkan itu..
penulis terus pulang selepas pergi mengisi minyak di Petronas..
dan disuruh membawa kereta..dah la manual..huhu
dan.............wassalam~~~haha

wallahua'lam~~~


p/s:kalau korang sume perasan..post nni menggunakan bahasa dan ayat yang ala pape ntah...
haha..ntah nape mood tibe2 jadi plk..haha..and maybe post kali ni agakb**a* sebab bahase yang agak plek..huhu

20 coretan ikhlas oleh kamu:

-syahirazmi- said...

ni movie ke ape?
sengal!
tgh2 mlm cte hntu kat sni..
hahaha~

aku skip~

Afiq Fadhli said...

giler penakot la ko..
haha

-syahirazmi- said...

xde lah takut sgt kan.
huhu.

yess!!!
aku nk jd pengomen top kat sni laa..

:D

Afiq Fadhli said...

nak jadi pengomen top??
haha..depend on me la..
huhu..no lah..jokin' only

afandi said...

Tak suka le cite hantu camtu.. habis adik nak gi toilet aku kene ikut

f a i z f a r h a n said...

tragik btul cte kau..
hahaha

Afiq Fadhli said...

to afandi:

xsuke??haha
suke la
suke la
suke la
huhu

laa..teman jela..tu pun ssh ke??
haha

Afiq Fadhli said...

to faizfarhan:

tragik ke??haha

tapi sume ni merupakan citer betul!!

sajeedhani. said...

haiyaaa.
apa iniiii.

Afiq Fadhli said...

to sajeedhani:

ini..citer merepek..
tp mmg btol berlaku..
mybe ko ingt citer ni menipu sbb bhse die yg agk plek..haha

syara said...

senanye kan weh.aku x pat imagine cite y ko nk sampaikan.hehehe.
da bape kali aku bace.stil x pat imagine amende senanye//kah3

lambat pickup sket ahh..
ehh cam cun jek tlisan oran kat page hitam...nak try kat blog aku arr nti.hak3

.:namakusab.: said...

hantu di alam realiti..
hoho..

awe said...

aku nak bc ms kul 2 pagi
tp aku agak penakut
jadi aku tggu kul 6 ptg baru bc
ahahaha..
xde r tkut sgt
sbb
kt skola lame aku dlu
mmber aku slalu kene rasuk
dah boring dah tgk dye mengamuk

hehe

maizatul. said...

ye . saye pecaye .
ahaha ~
:))

Annas Alias said...

bahaye dow afiq. nanti kene kat ko plak. hehe.
bende2 camni suke r dtg kat org yg tulis post gune bhs pelik2.
em, die nampak ceplos kot. ahargh.

Afiq Fadhli said...

to syara:

owang len elok je paham..
haha..xpe2..
read slowly
take ur time~~huhu
xke mane pun post ni..haha

Afiq Fadhli said...

to namakusab:

hantu di alam realiti..
no lahh..hantu dlm bdn..huhu
seram2..hehe

Afiq Fadhli said...

to awe:

"xde r tkut sgt"

tapi apsl xbace time kol 2??
kol 6PETANG bru bace..haha

pnakot gak ko ea..haha
xde r..men2 je..huhu

Afiq Fadhli said...

to maizatul:

sile pecaye ngan ikhlas..huhu
haha..trimas2 krn peacye akn citer ini..huhu

Afiq Fadhli said...

to annas alias:

gler ko..jgn r ckp camtu..
bhye dowh..kang aku btol2 kene..
aku suh antu tu g kat ko plak..haha