Setiap yang bermula pasti akan berakhir...


Setiap yang bermula pasti akan berakhir, setiap yang datang pasti akan pergi ,setiap yang dicipta pasti akan musnah, dan setiap yang hidup pasti akan mati. Semua itu pasti. Pasti akan rosak,pasti akan luput.
Tiada pengecualian selagi bergelar makhluk,dan demi Allah tuhan yang Maha Esa, semuanya adalah makhluk dan hanya Dialah yang Pencipta yang Ahad.

Dan di tiuplah sangkakala. Maka matilah siapa yang dilangit dan di bumi ” (az-Zumar [39]: 68)

******************************************************

Minggu exam kembali lagi...mula lah semua orang asyik menghadap buku...dulu masa awal-awal tak nak study plak...tu lah korang ni...suka sangat buat kerja last minit...apela nak jadi...haishh..(kate orang je keje..aku pun same..haha)

Do not procrastinate!!! Or else...

Hari-hari bebas kelas bermula semalam aka 8 Feb. Macam biasalah, bila bebas suka hati lah apa yang kita nak buat. Betul tak? Bangun pagi pun...apa orang kata...orang yang baru start mengandung pun dah boleh bersalin, dah boleh start kerja dah...erkk??

It is revision time!!! Memang suka buat kerja last minit. Hahaha. Time ni lah kelam kabut tak taw nak start study subjek apa dulu. Padan muka diri sendiri. ;(
Tapi first paper adalah esok. That's English. fuhhh~~~(bi je pun...senang macam bahasa arab)
And the following paper is on 18 and 19 Feb. 18 is for Maths 2 and Chemistry 1. 19 is Physics 1. After that..................................tidur selama-lamanya.....eh3...hmm...suka hati lah korang nak tidur sampai bilaaa....hahaha

Sekarang, revision pun sudah dimulakan. MATHS 2. Yang bertimbun pasal trigonometry. Forunately, best!hehehe...(best tuh korang paham macam mane ye?)
Bertimbun dengan segala formulasss. Kenapa lah maths banyak sangat formula? Cuba tengok, kalau nak tidur senang je, letak kepala kira kambing...zzzzZZZZzzzzz
Senang kan??hmmm...kalaulah...

Pengaruh Facebook?? Selalu orang kata..hidup kata pergi kubur kata mari...(betul ke sentence structure quote nih??entahlah..cewahh..sentence structure tuh..haha)
Tapi ni situasi lain plak. Buku kata pergi, facebook kata.."Meh lah...study buku nih. Konfem tak bosan. Daripada ko ngadap buku maths yang menyusahkan lagi memeningkan, baik ko study aku. Gerenti 4 flat!" Nak berjaya ke nak gagal? Study facebook dah gerenti dapat 4flat. Study maths...ke hospital???(tipu-tipuan semata-mata...haha)

Lepas exam, ade program baktisiswa di Terengganu.

Wahai penyu-penyu sekalian, nantikanlah kedatangan hamba ke daerah anda!!!

Program nih under UIA.Ala-ala macam program anak angkat gituu. Best ke tak? Tunggu la habis dulu...pe daaa....
Nak kata cuti-cuti lepas exam, tak gak. Sebab nanti ade macam program yang di buat di sana. "Macam-macam ada,"kata Tok Wan. Macam Astro lah senang cakap. Hehehe. Pasti tak bosan.


Sekarang tengah hujan. So kalau nak tidur tuh memang lah sedap. Tapi mengenangkan dah nak maghrib, tak kesampaian hajatku untuk bermimpi indah. Huhuhu. Kesian bagi mereka yang pergi pasar malam. Hahaha.
Malam nih mari kita belajar Bahasa Inggeris ye kawan-kawan!

A for ayam. B for bola. C for cacing. Eh...cikgu2...(*.*)

******************************************************

Till then, wish me luck lah ye for this final exam.:)
Doakan aku dan rakan-rakan seperjuangan ku yang berjuang di medan 'peperangan'. Bakal menghadapi soalan-soalan yang mencabar.

"Hei kau soalan, bajet ko susah sangat ke? Tengok lah! Kame...kame...haaaa....(dush3)"



Tuuutttt...siaran dicensoredkan disebabkan terdapat aksi ganas 81PL. Minta maaf bagi segala kesulitan. Apelaa aku merepek nih...haishh...penangan exam punye pasal la nih...mung ni lah...den tabuh satgi..........

Wassalam~~~

*cuti-cuti~~~~~

4 coretan ikhlas oleh kamu:

Nadirah Ahmad Azam said...

macam2 la adik ni..

ma'ataufiq wannajah!

aja2 fighting~ ^^,

fadhli said...

nape kak??hehe

syukran jazilan~~:)

روح الجديد said...

nak ak tolong belasah ko x...
nnt pale otak ko skali ngn wire & switch segala..
ak ltk kt tmpt btl blk....=)

fadhli said...

ngeng kau...hahaha